Op zondagochtend worden de clubritten verreden. Het clubrittenseizoen loopt van de eerste zondag van maart tot en met de laatste zondag in oktober (sluitingsrit). De afstanden varieren van ±45km aan het begin van het seizoen, waarna een opbouw plaats vindt tot ±100km. Ook langere afstanden tot 150 km worden wel eens in het programma opgenomen. In dit overzicht kan men zien hoeveel kilometer de route is. Het vertrekpunt van de clubritten is bij Café Restaurant van Haandel, aan het Hertog Janplein in Erp. Bij elke rit is halverwege een koffiestop bij een aan de route gelegen café of restaurant.

Er wordt gefietst in een A, B1, B2 en C groep:

  • De A-groep fietst met een gemiddelde snelheid van ongeveer 32 km/uur
  • De B1-groep fietst met een gemiddelde snelheid van ongeveer 30 km/uur
  • De B2-groep fietst met een gemiddelde snelheid van ongeveer 28 km/uur
  • De C-groep fietst met een gemiddelde snelheid van ongeveer 26 km/uur (ritten tot maximaal ±80km)

De vertrektijd is 8:30uur, behalve voor de eerste 4 en de laatste 3 tochten van het seizoen. Dan vertrekken we om 9:00uur. 

Verdere afspraken:

  • De A, B1 en B2 groep vertrekken tegelijk en streven we naar een gezamenlijke pauze. De C groep vertrekt apart en fietst een ‘eigen’ route.
  • Zijn er in de B1 en B2 groep samen minder dan 17 fietsers, dan wordt er in één groep gefietst en wordt het tempo van de B2 groep gehanteerd.
  • In elke groep bepaalt de wegkapitein de route en het tempo.
  • Het is “samen uit, samen thuis”. Bij pech onderweg (bijvoorbeeld een lekke band) stopt de hele groep en helpen we elkaar om het probleem te op te lossen. Daarna wordt gezamenlijk de rit hervat.

Na de sluitingsrit (de zogenaamde snertrit) sluiten we gezamenlijk het wegseizoen af met erwtensoep en roggebrood met spek.

Woensdag is fietsdag
Op de woensdagmorgen wordt er ook gefietst. De B- en C-groep starten dan om 09:00uur. De lengte van de tocht is ±70km. Halverwege is er een koffiepauze voorzien.
De A-groep en de B-groep fietsen op de woensdagavond, nadat de zomertijd is ingegaan, start om 18:30u. Lengte van de tocht is ca. 70km. Er is geen pauze.

Verplaatsingstocht
Periodiek wordt er een verplaatsingstocht en/of tweedaagse tocht met overnachting georganiseerd, zodat er ook een keer in een andere gebied gefietst kan worden.

Veldtoertocht
Jaarlijks, de laatste zondag van december, organiseert onze veldtoertocht commissie een mooie veldtoertocht, waaraan iedere fietsliefhebber kan deelnemen.