Op 16 juli 2014 hebben we de Limburgtocht gereden. Dit jaar stond deze tocht in het teken van Jan van Boxmeer. Jan heeft ons de laatste jaren kennis laten maken met een eigen mix van de Mergellandroute, Limburgs Mooiste en de Amstel Goldrace.

We vonden het op zijn plaats om deze rit naar hem te vernoemen: De Jan van Boxmeer Memorial.

Jan zijn familie hoorde ervan waarna zijn dochter Elly en broer Huub van Boxmeer besloten om aan te sluiten. Door hun aanwezigheid kreeg de rit een
mooie speciale dimensie waar iedereen zich bijzonder goed bij voelde.

Nadat we onze auto’s geparkeerd hadden bij Bergrust zijn we vandaar vertrokken. Via de Raarberg binnendoor naar Valkenburg waar we de Cauberg mochten verschalken. Na de Geulhemmerberg en de Bemelerberg kom je weer terug in Valkenburg. Daarna reden we via Sibbegrubbe en het plateau van Margraten naar de welverdiende koffie met gebak in het centrum van het  pittoreske Gulpen. Na een half uurtje weer met de nodige energie verder waar de Gulperberg met zijn 16% stond te wachten. Gelukkig is het zware gedeelte maar een paar honderd meter maar je bent meteen weer op temperatuur! Ons parcours ging verder via de Panoramaweg, de Loorberg, Camerig, Eyserbosweg, Kruisberg en Keutenberg waarna we weer een stop hadden in een mooie oude hoeverestaurant dat nog aan het herstellen was van de zware regenval van afgelopen week. Vanaf hier hebben we nog zo’n 20 km lekker uitgefietst tot we weer aankwamen bij onze auto’s bij cafe Bergrust. Hier werd besloten door  2 noeste renners om nog terug naar huis te fietsen die we natuurlijk een goede reis gewenst hebben!

Het weer was deze dag geweldig en we hebben met zijn allen genoten van een mooie tocht die vanaf heden door het leven zal gaan als de Jan van Boxmeer Memorial tocht.